Turnaukset 2019

 

Vuonna 2019 Suomen Backgammon ry. järjestää peräti neljä (4) viikonlopun mittaista turnausta! 23.-24.3. Helsingin Hakaniemessä järjestettävä Juttutupa Open käynnistää kauden, Finnish Open pyritään järjestämään toukokuussa Helsingissä, Turku Open pelataan 21.-22.9. ja kausi huipentuu SM-kisoihin Helsingissä 2.-3.11. Tämän lisäksi järjestämme lyhyempiä päiväturnauksia, joista tiedotamme heti, kun yksityiskohdat varmistuvat. 

Turnausten tuloksista ylläpidetään koko kauden kattavaa pistekilpailua, jonka voittajalle on kiertopalkintona annettu vuodesta 1978 alkaen Kari Juvan tekemä pronssiveistos ”Philip Morris-siirto”. Pistekilpailua ei ole järjestetty vuosiin, mutta nyt kun kisakalenterissa on sisältöä, tuo pistekilpailu varmasti lisäarvoa kauden kisoihin.

Pistekilpailun säännöt: (päivitetty 17.2.2019)

Turnaus Osallistuminen Voitto yläkaaviossa Voitto alakaaviossa
JO / FO Champ / TO / SM 4 4 2
FO Inter / päiväturnaukset 2 2 1

Osallistumisesta turnaukseen ja jokaisesta voitosta turnauksen aikana palkitaan pisteillä. Kaikissa turnauksissa ei käytetä kaavioita, vaan peliparit arvotaan manuaalisesti tai tietokone-ohjelman avulla. Tällöin kaikki voitot ovat ’voitto yläkaaviossa’. Jos pelataan consolation tai tupla-eliminaatio formaatilla, jossa on selkeästi kaksi eri kaaviota, tulevat ’alakaavion voitot’ mukaan.

Jos kauden lopussa päädytään tasapisteisiin, verrataan pelaajien: 1) voitettujen matsien määrää, ja tarvittaessa 2) pelataan pistekisan voiton ratkaiseva finaalimatsi.

 

Juttutupa Open: Hotelli Scandic Paasi, Helsinki – la-su 23.-24.3.2019       ilmoittautuneet pelaajat etusivulla

Finnish Open: Helsingissä toukokuussa 2019

Turku Open: Hotelli Scandic Julia, Turku – la-su 21.-22.9.2019   TO-kisakutsu ilmoittautuneet pelaajat:

  1. Tomi Huovinen

SM-kisat: Hotelli Scandic Paasi, Helsinki – la-su 2.-3.11.2019   SM-kisakutsu ilmoittautuneet pelaajat:

  1. Tomi Huovinen
  2. Simo Huovinen